Rapport Ørskogfjellprøven 2

RAPPORT FRA VINTERPRØVE ØRSKOGFJELLET 26.3- 27.3. 2022

 

 

 

Vinterens andre jaktprøve på Ørskogfjellet ble avviklet med hovedkvarter på Fjellstova som er vårt faste hovedkvarter. Ansvarlig for arrangementet er jaktutvalget i Møre og Romsdal FHK, v/ Rune Urke som prøveleder, med god assistanse fra Leiv-Jonny Weum (NKK repr.). Samarbeidet var meget bra, noe som var god støtte for prøveleder.

 

Det var 58 hunder påmeldt i UK/AK. Det møtte 49 hunder til start.

Til VK på søndag 27.3 var det påmeldt 13 hunder, og 12 møtte til start.

 

Det ble en veldig fin helg med gode snø- og værforhold. Med blide deltakere og positive dommere, så ble dette en fin prøvehelg for alle impliserte. 

 

I UK og AK ble det gått i terrengene i Måslia og Benkane begge dager. Det var godt med fugl i begge terrengene, slik at alle hundene hadde sjanse på fugl. Det ble førsøkt å sette opp partiene slik at de som stilte begge dager, fikk gå en dag i Måslia og en dag i Benkane. Det ble delt ut 11 premier på lørdag, og 4 premier på søndag. Dermed 15 premier totalt for begge dager i UK/AK.

 

Vinnerklassen fikk tildelt terrenget Vaksvika på søndag 27.3. Dette ble en stor dag for alle impliserte da det var sjeldent mye fugl. Totalt ble det 25 fuglearbeider på 12 startende hunder! Med mange gode hunder så ble det full premieliste med 6 premierte hunder.

 

Vi viser til komplett resultatliste med totalt 21 premierte hunder. For hele prøven var det 61 startende hunder. Dette gir en premiegrad på 34,4%. Dette er vi meget fornøyd med!

 

Prøvens beste UK hund: pointer Spotpoints Vega NO51997/20, eier/fører Henning Staurset

Skjermbilde 2022-04-07 kl. 10.02.42.png

 

Prøvens beste AK hund: Irsk setter Setpoints Replay NO30965/20, eier/fører Jan Sperre

Skjermbilde 2022-04-07 kl. 10.04.08.png

 

Prøvens beste VK hund: Irsk setter Setpoints Keegan NO30964/20, eier/fører Geir T. Keiseraas

 

Skjermbilde 2022-04-07 kl. 10.10.53.png

 

 

Premielister begge dager finner dere her

 

Dreiebok fra VK i Vaksvika finner dere her

 

Stor takk til vår hovedsponsor: 

Ålesund Dyreklinikk stilte med forpremier til beste premierte UK/AK/VK hund.

 

Flere av deltakerne overnattet på Fjellstua, men det ble ikke arrangert jegermiddag. Dette fordi kjøkkenet stenger kl 18. Men mange brukte kafeen flittig i åpningstiden.

 

Takk til vertskapet med Hilde og Harry som alltid er blide og positive til våre arrangement og sørger for god bevertning til alle!

 

Spesiell takk til våre dommere Leiv-Jonny Weum, Kjell Otto Hansen, Henning Staurset og Tor Steigedal som tidlig meldte fra at de kunne dømme. Alle gjorde en glimrende jobb, uten klager av noe slag.

Inntrykket etter helgen er at dette var en hyggelig prøve med mye fugl. Mange gav signal om at de ønsker å kommer tilbake.

 

Ulsteinvik 6. april 2022

                    For Møre og Romsdal FHK

 

Rune Urke, prøveleder

pr_sample_2.png
Nyhetsbrev
Skriv e-post her for å registrere deg på nyhetsbrev