Minneord om Ola Øverlie

Minneord om Ola Øverlie.

Ola Øverlie døde mandag 22 mars. Han ble 80 år gammel.
Ola vokste opp på Rausand i Nesset. Etter gymnasiet i Molde, drog Ola til Canada og arbeidet i to år som gruvearbeider. Derfra til Trondheim og NTH. Sivilingeniør, som den nest beste i kullet sitt. I hele sitt yrkesaktive liv arbeidet Ola som leder i bergverksindustrien. I Norge og Sverige, sist som direktør for AS Olivin og Moxy.
Ola var lidenskapelig jeger og hundemann. Han hadde sine første engelske settere fra Østvangen. Tore Østhus og Ola hadde mye til felles, og det ble et godt vennskap. Da familien flyttet til Rogaland, var Ola aktiv i miljøet, og hadde samarbeid med datidens guru i området, Tønnes Auestad. Ola hadde også Irsk setter, etter Vinsterens Kim. Den døde dessverre i ung alder. I 2009 kjøpte Ola Østvangens Parat. Parat har 113 i viltfinnerindeks og 28% premiering med 1 Ak på Kongsvoll som beste resultat.
Ola var aktiv i Møre og Romsdal Fuglehundklubb over mange år. Han var styremedlem, leder i valgkomiteen og materialforvalter.
Ola kom fra gruvemiljøet, og var preget av det. Johan Falkberget beskriver rallaren slik i Nordmansforbundet 1911: “En renhårig rallar er dyktig og pålitelig i arbeide, koldblodig i fare, trofast mot sine venner, hjelpsom og gavmild mot dem som har mindre enn ham – en real kar i all sin ferd.”
Slik var Ola.
Hvil i fred.
Tor Steigedal
pr_sample_2.png
Nyhetsbrev
Skriv e-post her for å registrere deg på nyhetsbrev